Info

Hieronder vindt u een overzicht van meest gestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden. Heeft u een andere vraag waarvan u het antwoord op deze site niet (zo snel) kunt vinden, gebruik dan alstublieft even ons contactformulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.
Let op: in verband met corona zijn er tijdelijk andere regels, passend bij de RIVM-richtlijnen. De leden worden hierover steeds via Nieuwsbrieven geïnformeerd. 

dansvoorstelling in 2022

Dance2it werkt elk jaar toe naar een dansvoorstelling. De volgende dansvoorstelling heet Tijdmachine en vindt plaats op zondag 3 juli 2022 in De Ogtent in Duiven.  Alle jeugdleden doen hieraan mee; zij worden via onze nieuwsbrieven geïnformeerd. 

vakantierooster jeugd – seizoen 2021/2022

Dance2it volgt voor de danslessen aan de jeugdleerlingen zoveel mogelijk de schoolvakanties van de Arnhemse en Oosterbeekse basisscholen. Op de volgende data zijn er geen lessen voor de jeugdleden:

Zomervakantie 2021:   26 juli t/m 5 september 2021
Herfstvakantie:            25 t/m 31 oktober 2021
Kerstvakantie:              27 december 2021 t/m 9 januari 2022
Voorjaarsvakantie:       28 februari t/m 6 maart 2022
Meivakantie:                2 mei t/m 8 mei 2022
Zomervakantie 2022:   25 juli t/m 4 september 2022

Let op! Om te voorkomen dat er veel lessen voor de jeugd uitvallen, gaan de lessen op losse feestdagen, zoals Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaart en Tweede Pinksterdag, gewoon door.

vakantierooster volwassenen – seizoen 2021/2022

Op de volgende data zijn er geen lessen voor de volwassen leden:

Zomervakantie 2021:  26 juli t/m 5 september 2021
Herfstvakantie:            25 t/m 31 oktober 2021
Kerstvakantie:              27 december 2021 t/m 9 januari 2022
Voorjaarsvakantie:       28 februari t/m 6 maart 2022
Meivakantie:                 2 mei t/m 8 mei 2022
Zomervakantie 2022:   25 juli t/m 4 september 2022

Let op! Om te voorkomen dat er veel lessen voor de jeugd uitvallen, gaan de lessen op losse feestdagen, zoals Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaart en Tweede Pinksterdag, gewoon door.

waar worden de lessen gegeven?

In Arnhem geeft Dance2it de lessen in onze eigen sportdanszaal in de voormalige Creutzbergschool aan de Vijverlaan 30 in Arnhem. U gaat naar binnen via de rechterzij-ingang, gelegen aan de binnenplaats. In de hal slaat u rechtsaf de gang in. U vindt onze danszaal aan uw linkerhand. Deze danszaal kunt u ook bij ons huren.
In Oosterbeek worden de lessen gegeven in de danszaal (ruimte 4 in het verhoogde deel in de bibliotheek) van De Klipper aan de Generaal Urquhartlaan 1 in Oosterbeek.

welke kleding wordt er gedragen? wat moet de deelnemer meenemen?

Het is verplicht om sport-/danskleding en sportschoenen te dragen. De sportschoenen moeten schoon zijn en een witte zool hebben. Ze mogen niet buiten gedragen zijn.  Voor uniforme kleding bij optredens en voorstellingen is het gewenst dat de jeugdleerlingen in het bezit zijn van een zwart T-shirt/topje, een zwarte lange legging/joggingbroek en zwarte turn-/sportschoenen.
Een flesje/drinkbeker water voor tussendoor is ook gewenst. Bij de groepslessen voor volwassenen worden grondoefeningen op een matje gedaan en dient u een handdoek bij zich te hebben. Er zijn geen aparte kleedruimtes in de Vijverlaan 30 en in De Klipper; in beide danszalen is ruimte om schoenen te verwisselen.

wat kosten de lessen?

U betaalt alleen voor de weken dat wij lessen aanbieden, zodat vakantieweken niet in rekening worden gebracht.
Voor zowel jeugd- als volwassen leden is het tarief € 5,50 per gegeven lesuur. Daarbij geldt een minimale afname van 10 lessen per contractperiode. Dus de kosten (bij 1 les per week) zijn € 55,00 per contractperiode. Er kan ook een abonnement worden genomen voor meerdere lessen per week. De kosten stijgen dan evenredig.

wijze van betalen

Dance2it zal het verschuldigde lesgeld niet via een automatische incasso incasseren. In plaats daarvan ontvangt u van ons via de mail een factuur.

Gelrepas

Sportdansschool Dance2it is erkend als als sportinstelling voor de Gelrepas-regeling. Hierdoor kunnen zowel jeugd- als volwassen leden, die in het bezit zijn van een Gelrepas, tegen een gereduceerd tarief deelnemen aan onze lessen. De actuele Gelrepas-regeling wordt hierbij gevolgd. 

kan ik als ouder de lessen bekijken?

De ervaring leert dat kijkende ouders tijdens de lessen, hoe stil ook, de kinderen toch te veel afleiden. Alleen ouder(s)/verzorger(s) van wie hun kind een proefles volgt, kunnen  tijdens de proefles de laatste 5 minuten van de les in de zaal komen kijken. De vorderingen van de eigen kinderen kunnen worden bekeken tijdens open lessen, optredens en/of voorstellingen, die periodiek zullen plaats vinden.

kan ik als ouder wachten tijdens lessen van mijn kind?

Zowel op de Vijverlaan 30 als in De Klipper is er een ruimte waar u desgewenst kunt verblijven op het moment dat de les van uw kind nog bezig is.

hoe kan ik mijzelf of mijn kind inschrijven?

Iedere nieuwe leerling mag vrijblijvend 1 gratis proefles volgen. Is die les goed bevallen en wil de leerling verder gaan, dan reikt de docent na afloop van de les een inschrijfformulier uit dat ter plekke kan worden ingevuld. Maar u kunt het inschrijvingsformulier ook via deze website bekijken en afdrukken. Voorafgaand aan de eerste (te betalen) les dient het ondertekende inschrijfformulier ingeleverd te worden bij de betreffende docent.

wat zijn de algemene voorwaarden?

Het formulier met de voor Dance2it geldende algemene voorwaarden kunt u via de deze website bekijken en afdrukken.

kan ik een eigen Dance2it-shirt bestellen?

Als je graag een shirt met het Dance2it-logo wil hebben, dan kun je dit tegen kostprijs kopen. De bedrukte shirts kosten €14,00. Je kunt een shirt bestellen door je naam en de gewenste maat door te geven via info@Dance2it.nl. De docent neemt het shirt dan mee naar de les. Wasvoorschriften: om het bedrukte shirt zo lang mogelijk optimaal te houden, wordt geadviseerd om het shirt binnenste buiten te wassen, wassen tot 40 graden, lauw strijken (niet op de print strijken), wassen met kleding met vergelijkbare kleuren, niet in de droogtrommel, niet chemisch reinigen, niet bleken, geen wasverzachter gebruiken.